Tickets 2 Cities -

Anne Frank Huis bezoeken

Ga terug

Het Anne Frank Huis bezoeken is toch wel een must als u in Amsterdam bent. Het is één van de bezienswaardigheden van Amsterdam dat meer dan een miljoen bezoekers per jaar trekt. En dat is mooi, want het houdt de herinneringen aan Anne Frank in leven. Het Anne Frank Huis bezoeken betekent een reis terug in de tijd. Het is namelijk een museum met een verhaal. Een zeer bijzonder, maar helaas ook tragisch verhaal over het leven en de dood van de jonge Anne en haar familie. Iedereen is wel bekend met het dagboek van Anne Frank. Maar haar huis bezoeken geeft pas echt een goed zicht op haar leven. Wanneer u het Anne Frank Huis gaat bezoeken kunt u een kijkje nemen in het ‘Achterhuis’: het gedeelte waar de Joodse familie zich jarenlang heeft verscholen voor de Duitsers. Dit is ook de plek waar Anne haar wereldberoemde dagboek schreef.

Het dagboek van Anne Frank

In ieder geschiedenisles over de Tweede Wereldoorlog komt het verhaal en het dagboek van Anne Frank wel terug. En niet alleen in Nederland, Anne is beroemd over de hele wereld en haar verhaal wordt overal verteld. Het verhaal van het doodnormale meisje dat in een gruwelijke tijd terecht kwam. De Duitsers vielen ons land binnen en dat zorgde ervoor dat Anne en haar familie in levensgevaar kwamen. De vader van Anne, Otto Frank, begon in de eerste paar maanden van 1942 met het inrichten van een schuilplaats in zijn bedrijf aan de Prinsengracht. Samen met een aantal medewerkers werd het ‘Achterhuis’ gerealiseerd. Op 6 juli 1942 was Otto genoodzaakt zijn familie naar het Achterhuis te leiden om daar onder te duiken. Zijn dochter Margot had de dag daarvoor namelijk een oproep gekregen voor ‘tewerkstelling’ in Duitsland. Samen met een aantal anderen dook de familie Frank onder op het schuiladres. Slechts vier mensen waren op de hoogte van de geheime kamers in het gebouw.

Het bezoeken van het Anne Frank Huis laat je niet snel los

Iedereen kent het tragische eind van dit verhaal. De familie wordt verraden en gearresteerd. Alleen vader Otto Frank keert na de oorlog terug. De rest van de familie is gestorven in een concentratiekamp. De ruim 2 jaar voor dit tragische einde heeft de familie ondergedoken gezeten in het Achterhuis. In deze tijd hield de jonge Anne Frank een dagboek bij. Ze beschreef iedere dag haar leven als onderduikster in Amsterdam. Na het verraad van de familie werd het dagboek veiliggesteld door twee medewerksters van het bedrijf van Otto. Het originele dagboek van Anne Frank kunt u zien wanneer u een bezoek brengt aan het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht. Een bezoek aan het Anne Frank Huis zal een diepe indruk achterlaten en is een ervaring die u niet snel zult vergeten. U kunt zelf ervaren hoe het leven van Anne en de andere onderduikers eruitzag. De angsten die zij gevoeld moeten hebben terwijl ze zich schuil hielden voor de Duitse bezetters. Een indrukwekkende ervaring die u niet snel los zal laten.

Anne Frank Huis bezoeken tips

Wilt u het Anne Frank Huis bezoeken? Tips komen dan altijd van pas. Daarom hebben wij voor u een aantal tips verzameld. Omdat het Anne Frank Huis bezoeken een behoorlijke impact kan hebben op mensen, wordt er aangeraden om kinderen onder de 10 jaar niet mee te nemen naar het museum. Dit vanwege het heftige verhaal. Uiteraard is het aan de ouders zelf om te oordelen of hun kinderen klaar zijn voor een bezoek dat veel emoties kan opwekken. U mag dus gerust jonge kinderen meenemen, maar houdt rekening met het heftige onderwerp dat aan bod komt. Ook zijn grote tassen verboden in het Anne Frank Huis, evenals wandelwagens en buggy’s. Alleen handtassen kleiner dan A4 formaat mogen mee naar binnen worden genomen. Het Anne Frank Huis is enorm populair en daardoor kunnen er lange wachtrijen bij de ingang ontstaan. Als tip kunnen wij u meegeven dat het handiger is om van tevoren al uw tickets te kopen zodat u de wachtrijen kunt overslaan.

Andere tips die we u kunnen geven wanneer u het Anne Frank Huis wilt bezoeken is om een tour te doen. Bij Tickets2Cities kunt u een ‘City Tour in Amsterdam with book passages by Anne Frank’ boeken. Een twee uur durende wandeling door Amsterdam waarbij een gids u alles verteld over het leven van Anne Frank. Tijdens de wandeling worden er passages uit het boek voorgelezen wat deze tour nog indrukwekkender maakt. Of stap in de voetsporen van Anne Frank en leer meer over de Tweede Wereldoorlog tijdens de ‘Private walk: Anne Frank in Amsterdam’. Ook deze tour kunt u boeken bij Tickets2Cities.