Tickets 2 Cities -

Bezienswaardigheden Nederland per provincie

Ga terug

Bent u op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden van Nederland? Dan heeft u geluk! Wij hebben voor u een selectie gemaakt door alle bezienswaardigheden in Nederland per provincie op een rijtje te zetten. Nederland is verdeeld in twaalf provincies die elk hun eigen volksvertegenwoordiging en bestuur hebben. Om de leuke bezienswaardigheden in Nederland voor u overzichtelijk te maken, hebben wij deze gesorteerd op basis van een paar provincies. Hieronder vindt u deze bezienswaardigheden in Nederland per provincie.

 

Groningen

De provincie verklapt het eigenlijk al, maar u vindt hier de stad Groningen. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is er een markt te vinden op het plein. Hier kunt u de lekkerste delicatessen, kleding en andere leuke dingen shoppen. Genoeg te doen en te beleven dus op de Grote Markt! Wilt u uw leukste ervaringen op de Grote Markt en de rest van Groningen vastleggen? Boek dan een toeristische privéfotoshoot! Ook mag een bezoek aan de Martinitoren niet ontbreken. De Martinitoren is een beroemde toren in het centrum van Groningen die bezoekers een prachtig uitzicht biedt over de stad. De toren is met zijn 96,8 meter de hoogste toren van Groningen en is dan ook vanaf veel plekken in de stad te spotten. We raden zeker aan om de toren te beklimmen. Dan moet u wel 255 trappen omhoog lopen, maar het fenomenale uitzicht over Groningen is de moeite meer dan waard. Als u een speciale bezienswaardigheid van Nederland wilt zien, dan kan de Martinitoren niet ontbreken.

 

Noord-Holland

In Noord-Holland ligt natuurlijk onze hoofdstad Amsterdam. De bruisende hoofdstad van Nederland met meer dan 800.000 inwoners heeft haar bezoekers veel te bieden. Van musea en galeries tot grachten en historische gebouwen - er zijn veel verschillende leuke bezienswaardigheden in Nederland die jouw interesse en nieuwsgierigheid zullen wekken! Wat dacht u van een bezoekje aan het Moco museum bijvoorbeeld. Bij ons kunt u ook een ticket bemachtigen voor dit bijzondere museum in combinatie met een rondvaart over de grachten! Tijdens deze 75 minuten durende rondvaart komt u meteen langs de mooiste bezienswaardigheden van Nederland zoals prachtige, 17e-eeuwse gebouwen, maar ook moderne architectuur. Wat dacht u anders van een bezoek aan Haarlem en het Frans Hals museum? Frans Hals werd vooral beroemd door zijn realistische en kleurrijke schuttersstukken en portretschilderijen. Wilt u meer leren over de kunstgeschiedenis van Haarlem en de kunstwerken van Frans Hals? Dan is een privétour door het Frans Hals museum in Haarlem een zeer leerzaam idee!

 

Zuid-Holland

Leiden is een stad gelegen in Zuid-Holland. Er zijn zoveel leuke toeristische bezienswaardigheden in Nederland dat er altijd wel iets te beleven valt in deze studentenstad. Ook op cultureel en historisch gebied zijn er verschillende historische bezienswaardigheden in Nederland die een dagje Leiden zeker de moeite waard maken. Via Tickets2Cities kunt u ook een privétour boeken om de hoogtepunten van Leiden te kunnen zien. Ook is de stad Delft gelegen in Zuid-Holland. Delft is een veelzijdige stad met veel historische kenmerken. Maar naast deze rijke geschiedenis, kent de stad ook leuke winkelstraten en gezellige pleinen. De ideale plek voor een dagje uit! Het is ook leuk om een fietstour rondom Delft te boeken. Delft staat natuurlijk bekend om het iconische Delfts blauw! Het porselein is internationaal bekend en is ontstaan in de 16de eeuw. Al snel groeide de populariteit en veroverde het de verschillende markten, ook in andere landen. Wilt u een kijkje nemen in de aardewerkfabriek? Dat kan in Delft! Hier staan diverse aardewerken tentoongesteld, zodat u een kijkje kunt nemen bij de artistieke keramiek die zo typerend is voor de stad.

Gelderland

U vindt de bekende stad Apeldoorn hier. Voor een constante lach op uw gezicht gaat u bijvoorbeeld voor een dagje naar de Apenheul. Beleef in de Apenheul een dag tussen wel 300 loslopende en voorbij slingerende apen. Het bijzondere aan de Apenheul is dat de meeste aapjes niet opgesloten zijn in kooien, maar om alle bezoekers heen slingeren en klauteren. Ook is Arnhem een bekende stad van de provincie Gelderland. Wilt u graag meerdere leukste bezienswaardigheden in Nederland bezoeken in één dag? Dan is een Battlefield tour misschien wel wat voor u! De toer is ideaal voor geïnteresseerde in de militaire historie van Arnhem. U doet hiermee veel kennis op over de historie van de stad Arnhem.

 

Utrecht

Utrecht is centraal gelegen in Nederland. Deze leuke stad in de gelijknamige provincie is centraal gelegen en de ideale plek voor een dagje uit of voor een weekendje weg. Het is een veelzijdige en snelgroeiende stad. Dit is onder andere terug te zien aan het feit dat Utrecht de tweede economie in de noordvleugel van de Randstad is, na Amsterdam. Een romantische tour in Utrecht mag zeker niet ontbreken in uw to-do-list. Vaar door de grachten van Utrecht en ontdek alle mooie, romantische plekjes van de stad. Ook mag een bezoek aan het Domplein natuurlijk niet ontbreken! Op het Domplein staat de Domtoren, hét symbool van Utrecht. Deze 112 meter hoge toren is meer dan 600 jaar oud en is vanuit de hele stad te zien. Het is mogelijk om met een bezoekerslift omhoog te gaan. Binnen 3 minuten brengt de lift u op 100 meter hoogte en kunt u genieten van het mooie uitzicht over de stad. Kortom, genoeg bezienswaardigheden van Nederland zijn in Utrecht te zien!

 

Nederland Bezienswaardigheden

Nederlandse bezienswaardigheden zijn er eindeloos. Een bezoekje aan één van de provincies is dus zeker de moeite waard. Of u nu een romantisch tripje wilt maken met uw partner of juist op zoek bent naar een plek voor een vriendenweekend, de bezienswaardigheden in Nederland zijn veelzijdig en hebben veel te bieden. Bent u van plan om naar een ander land te reizen? Neem eens een kijkje op onze website en laat u inspireren op de pagina’s over onder andere Barcelona, Madrid, Londen of Berlijn! Voor meer informatie over uw boekingen kunt u contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan graag voor u klaar om u zo snel mogelijk te helpen.