Top 5 bezienswaardigheden Amsterdam

Ga terug

Amsterdam, de bruisende hoofdstad van Nederland met meer dan 800.000 inwoners, heeft haar bezoekers veel te bieden. Van musea en galeries tot grachten en historische gebouwen - er zijn veel verschillende bezienswaardigheden in Amsterdam die jouw interesse en nieuwsgierigheid zullen wekken! Omdat er simpelweg té veel te beleven is in deze grote metropool hebben wij een top 5 van bezienswaardigheden opgesteld. Lees dus snel verder!

 

Bezienswaardigheden omgeving Amsterdam

Hieronder geven we een overzicht van de bezienswaardigheden in Amsterdam en omgeving die u bezocht moet hebben!

 

Moco museum

Het Moco Museum is toch wel één van de allerleukste bezienswaardigheden in Amsterdam. Het doel van het museum is om moderne kunst toegankelijk te maken voor een breed en jong publiek. Er is dan ook een breed scala aan inspirerende, hedendaagse kunst te bewonderen in dit bijzondere museum. Vooral nieuwe kunstvormen zoals Street Art en Pop Art worden hier vertegenwoordigd. Zo heeft het museum bijvoorbeeld een unieke verzameling van de straatkunstenaar Banksy, maar ook prachtige werken van Andy Warhol en Salvador Dali. Sla de wachtrij over door alvast een entreeticket te kopen bij Tickets2Cities. Bij ons kun je ook een ticket bemachtigen voor dit bijzondere museum in combinatie met een rondvaart over de grachten! Tijdens deze 75 minuten durende rondvaart komt u meteen langs mooie bezienswaardigheden van Amsterdam zoals prachtige, 17e-eeuwse gebouwen, maar ook moderne architectuur. U kunt echter ook kiezen voor een 60 minuten durende boottrip en museumticket.

Anne Frank Huis

Eén van de meest kenmerkende bezienswaardigheden van Amsterdam is toch wel het Anne Frank Huis. Op deze plek zat het wereldberoemde joodse meisje Anne Frank ondergedoken tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Het is ook de plek waar ze haar ontroerende gedachtes en belevingen opschreef in haar dagboek, dat later gelezen werd door mensen over de hele wereld. Kort nadat de oorlog was afgelopen, werd de Anne Frank Stichting opgezet. Deze stichting zorgde ervoor dat het huis van de familie van Anne Frank niet werd gesloopt, maar werd getransformeerd tot een museum. Als bezoeker mag u alles in het huis van Anne Frank komen bekijken. Ook krijgt u de kans om te ervaren hoe ingrijpend de Tweede Wereldoorlog is geweest, vooral voor de Joden, die moesten onderduiken om te kunnen overleven. Wilt u het bijzondere verhaal van Anne en haar familie komen ervaren, vergeet dan niet om vooraf te reserveren. Een bezoek aan het Anne Frank Huis is namelijk een van de populairste Amsterdam bezienswaardigheden. Boek via Tickets2Cities een private tour!

Rijksmuseum

Van alle bezienswaardigheden in Amsterdam is dit er toch wel eentje die op uw to-do-list moet staan. Een bezoekje aan het Rijksmuseum gelegen in het centrum van Amsterdam is namelijk niet alleen een geweldige culturele beleving, maar verrijkt ook uw kennis over de Nederlandse (kunst)geschiedenis. Door alle opvallende schilderijen, prenten en beeldhouwwerken, zult u uw ogen uitkijken. Het beroemdste werk dat te vinden is in het Rijksmuseum is toch wel De Nachtwacht, een levensgroot en uniek schilderij gemaakt door Rembrandt van Rijn. Maar tijdens uw reis door deze bezienswaardigheid in Amsterdam Centrum komt u nog talrijke andere indrukwekkende schilderijen tegen die vervaardigd zijn in de periode van de vijftiende eeuw tot aan het einde van de negentiende eeuw. Via Tickets2Cities kunt u een twee uur durende privérondleiding boeken in het Rijksmuseum. Wat is er nou leuker dan dat?

Vondelpark

Om de echte sfeer van Amsterdam te proeven moet u zeker even een wandelingetje maken door het Vondelpark. In dit grote stadspark gelegen ten zuidwesten van de historische binnenstad is altijd wel iets te beleven of te zien. Mensen met uiteenlopende culturen en leeftijden komen hier bij elkaar om te genieten van de mooie, groene omgeving en het zonnetje. Bijvoorbeeld dat ene koppel dat liefdevol muziek ligt te luisteren op een picknickkleedje, internationale studenten die overspelen met een bal terwijl ze genieten van een biertje en inwoners van Amsterdam die in alle rust een boek zitten te lezen of een praatje zijn aan het maken. Als toerist is het heerlijk om ergens op een bankje te gaan zitten of een stukje door het park te lopen en de gemoedelijke sfeer in u op te nemen. Het Vondelpark kan daarom ook gezien worden als één van de leukste bezienswaardigheden in omgeving Amsterdam. U kunt ook kiezen voor een interessante audio tour of een begeleide fietstour door het Vondelpark! Zo krijgt u nog wat interessante informatie mee over dit grote stadspark.

Grachten van Amsterdam


De grachten van Amsterdam vormen al eeuwenlang het gezicht van de historische binnenstad van Amsterdam en horen daarom zeker in dit lijstje van top 5 bezienswaardigheden in Amsterdam. De kunstmatige waterwegen werden ooit aangelegd om goederen te kunnen vervoeren naar pakhuizen, aangezien Amsterdam altijd al een belangrijk handelscentrum was. Met een rondvaartboot door de grachten van Amsterdam varen is tegenwoordig één van de meest populaire attracties in Amsterdam. Dagelijks gaan wel duizenden toeristen mee op een grachtenrondvaart. Tijdens de rondvaart komt u meer te weten over de grachten en hun geschiedenis en komt u bovendien langs vele andere prachtige bezienswaardigheden in Amsterdam die onlosmakelijk verbonden zijn met de Gouden Eeuw. Het is ook mogelijk om een boottocht in combinatie met een fietstour langs de grachten van Amsterdam te boeken! U komt dan langs de mooiste parken, musea en windmolens. Bij de boottocht zijn drankjes inbegrepen.

Tickets voor bezienswaardigheden in Amsterdam halen bij Tickets2Cities

Bij Tickets2Cities heeft u de mogelijkheid om meer dan 300.000 activiteiten over de hele wereld te boeken. Wij geven u graag meer informatie over de leukste activiteiten in Amsterdam en andere steden. Daarnaast helpen we u graag om tickets te bemachtigen voor deze activiteiten. Tickets2Cities biedt u de laagsteprijsgarantie, een meertalige klantenservice die 24/7 beschikbaar is en een 24 uurs-annuleringsbeleid. Neem voor vragen gerust contact met ons op. Of u nu meer wilt weten over de leukste bezienswaardigheden in omgeving Amsterdam of dat het om iets anders gaat, onze ervaren en enthousiaste medewerkers helpen u graag verder!