Top 5 bezienswaardigheden Leiden

Ga terug

Zoekt u een stad waar u zichzelf de hele dag kunt vermaken? Wat dacht u van Leiden? Er zijn zoveel leuke bezienswaardigheden in Leiden dat er altijd wel iets te beleven valt in deze studentenstad. Bovendien kunt u in Leiden lekker eten in één van de vele restaurantjes langs de grachten en kunt u hier heel goed winkelen. Ook op cultureel en historisch gebied zijn er verschillende bezienswaardigheden die een dagje Leiden zeker de moeite waard maken. De bekendste bezienswaardigheden in Leiden centrum zijn bijvoorbeeld De Sterrewacht en De Bucht. Ook zijn er veel leuke bezienswaardigheden in de omgeving van Leiden. Denk bijvoorbeeld aan het museum CORPUS ‘Reis door de mens’. Wist u dat het huidige Leiden zich profileert als een centrum van wetenschappelijke kennis en nieuwe technologie? Leiden heeft zelfs een eigen canon! Het Leidse Canon vertelt de geschiedenis van Leiden aan de hand van 35 belangrijke historische onderwerpen. Kortom, er zijn genoeg bezienswaardigheden in Leiden. Dit maakt de stad dan ook ideaal om voor een dagje of weekendje weg. Wij hebben de top 5 bezienswaardigheden van Leiden voor u op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden omgeving Leiden

Hieronder lichten we de top 5 bezienswaardigheden omgeving Leiden voor u toe.

De Burcht

De Burcht is één van de bezienswaardigheden van Leiden centrum. De monumentale Burcht staat centraal in de roemrijke geschiedenis van Leiden. De Burcht is bekend door de 80-jarige Oorlog, toen deze werd gebouwd en gebruikt als toevluchtsoord bij dreigend gevaar. Het bouwwerk bevindt zich midden in Leiden, op de plek waar twee armen van de Rijn samenvloeien. De Burcht bevindt zich op een kunstmatige heuvel en kan worden betreden door een zandstenen poort. De Burcht is al sinds 1968 een gebouwd rijksmonument. De Burcht biedt ook een prachtig uitzicht over Leiden omdat het bouwwerk zich bevindt op een kunstmatige heuvel midden in de stad. Via Tickets2Cities kunt u ook een privétour boeken om de hoogtepunten van Leiden te kunnen zien.

Pieterskerk

Ook de Pieterskerk is één van de bezienswaardigheden van Leiden centrum. Op een steenworp afstand van de Burcht bevindt zich de prachtige Pieterskerk. Dit is een zogenaamde laatgotische kerk en hij is gebouwd in de periode van 1390 – 1570. Aanschouw de gigantische zuilen, bewonder de metershoge glas in de loodramen en geniet optimaal van de middeleeuwse rust en stilte. Is de Pieterskerk een bezoekje waard hoor ik u denken? Jazeker! De Pieterskerk is a ‘must see’ als u een rondje bezienswaardigheden Leiden gaat doen. De Pieterskerk is al sinds de twaalfde eeuw een centraal gebouw in Leiden. Het is namelijk de oudste kerk van de stad, met een bijzondere geschiedenis van bijna 900 jaar lang. Tegenwoordig is dit rijksmonument een multifunctionele ontmoetingsplek. Niet voor niets is het één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Leiden centrum.

Rondvaart door Leiden

Als u aan Leiden denkt, dan heeft u waarschijnlijk meteen een beeld van de grachten in uw hoofd. Dit is ook niet zo gek, want Leiden is een echte waterstad. De grachten lopen langs de mooiste plekjes van Leiden en zijn zeker de moeite waard om te ontdekken. U kunt natuurlijk langs de grachten lopen, maar wat dacht u van een rondvaart? Met een rondvaart komt u onder andere langs de Hortus, het Rijksmuseum, gezellige terrasjes en nog veel meer mooie bezienswaardigheden van Leiden. Er zijn ook diverse arrangementen als u een rondvaart door Leiden wil maken. U moet hierbij denken aan een vaart van 3 of 4 uur inclusief buffet. Als een rondvaart niet uw ding is, dan is het misschien een idee om Leiden met een Tesla te verkennen!

Hofjes

Er zijn in de stad van Leiden maar liefst 35 verschillende hofjes te vinden. Deze bezienswaardigheden vindt u in Leiden centrum. Als u deze hofjes betreedt, dan waant u zichzelf in een compleet andere wereld. De oudste hofjes staan uit de 15e eeuw en zijn overblijfselen van de sociale zorg in de Middeleeuwen. Om er te kunnen wonen moest je arm zijn. Wist u dat er in een hofje tenminste 12 huizen staan? Dit is een verwijzing naar de 12 apostelen van Jezus. Ieder jaar worden in de hofjes ook de hofjesconcerten georganiseerd. U kunt dan genieten van vele muzieksoorten en optredens in de Leidse hofjes. Bij Tickets2Cities kunt u overzichtelijk de bezienswaardigheden van Leiden bekijken.

De Sterrewacht

De Sterrewacht is het oudste Observatorium ter wereld! Hoe tof dat wij dit in Nederland hebben? De Sterrewacht is in 1633 gebouwd als Observatorium bij de Leidse Universiteit. Ook is de universiteit de oudste van heel Nederland. Er vinden diverse rondleidingen plaats gedurende de dag. Tickets2Cities biedt u een gemakkelijke manier om de bezienswaardigheden in Leiden te boeken. U kan ook uw bezoek aan de Sterrewacht combineren met een bezoek aan Hortus Botanicus. Dit in een botanische tuin die zich grenst aan de Sterrewacht. De tuin is een ‘must see’ voor (planten)liefhebbers op nationaal en internationaal niveau. Tickets2Cities biedt reizigers toegang tot deze bezienswaardigheden in Leiden en maakt het gemakkelijk om deze ervaringen te bekijken. Ook kunt u alle bezienswaardigheden van de omgeving Leiden bij Tickets2Cities zien.

Over Tickets2cities

Reizigers kunnen dankzij Tickets2Cities eenvoudig precies de juiste bezienswaardigheden in onder andere Leiden vinden. Via Tickets2Cities hebben reizigers toegang tot meer dan 300.000 activiteiten die ze kunnen boeken. Hier kunnen zij een geweldige ervaringen ontdekken en ook gelijk boeken. Tickets2Cities bevindt zich al tijden in deze branche en heeft ook miljoenen beoordelingen van gasten. Ook biedt Tickets2Cities de laagsteprijsgarantie. Daarnaast kennen reizigers voordelen zoals een 24 uurs-annuleringsbeleid en een meertalige klantenservice die 24/7 beschikbaar is. Neem vooral contact met ons op als u vragen heeft. Als u op reis gaat naar Leiden, vergeet dan ook vooral niet de bezienswaardigheden in de omgeving van Leiden erbij te betrekken. Om Leiden te bereiken kan u overigens van Schiphol een taxi of bus boeken!