Top 5 bezienswaardigheden Maastricht

Ga terug

Bent u van plan om binnenkort de mooiste stad van het zuiden te bezoeken? Dan bent u vast op zoek naar een aantal leuke bezienswaardigheden in Maastricht. Maastricht staat bekend om de bourgondische levensstijl, carnaval en de historische binnenstad. Het is één van de oudste steden van Nederland. Er wonen dan ook al meer dan 2.000 jaar lang mensen in Maastricht. De stad kreeg echt een grote naamsbekendheid door het Verdrag van Maastricht. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Maastricht die u tijdens uw verblijf kunt bezoeken, van verschillende historische gebouwen tot aan kerken en natuurgebieden. Welke u echt niet mag overslaan? Wij vertellen u er graag alles over!

Bezienswaardigheden omgeving Maastricht

Hieronder geven we een overzicht van de leukste bezienswaardigheden in de omgeving van Maastricht.

Sint Pietersberg

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in de omgeving van Maastricht is de Sint Pietersberg. De Sint Pietersberg is een heuvel gelegen tussen Maastricht en België en behoort tot het meest zuidelijke stukje van Nederland. Je kunt dit prachtige natuurgebied verkennen door middel van verschillende wandelroutes. Tijdens zo’n wandelroute komt u langs de vlinderrijke kalkgraslanden, de groeves en natuurlijk ook het Fort van Sint Pieter. Het Fort van Sinter Pieter is net als de Sints Pietersberg een prachtige bezienswaardigheid in de omgeving van Maastricht. Het fort diende honderden jaren geleden als bescherming van Maastricht. Tegenwoordig is het fort te bezoeken en kunt u er zich alles laten vertellen over de geschiedenis van Maastricht.

Sint-Servaasbasiliek

De Sint-Servaasbasiliek is één van de oudste bezienswaardigheden in Maastricht centrum. Deze kerk is te vinden in het centrum van Maastricht tussen het Vrijthof, het Henric van Veldekeplein en het Keizer Karelplein. Het is de oudste kerk die nog bestaat in heel Nederland. De bouwstijl is nog afkomstig van de Romaanse stijl waarbij gebruik werd gemaakt van mergel en kolenzandsteen. De kloostergangen en de schatkamer van de Sint-Servaasbasiliek zijn open voor publiek en kunnen dan ook tegen een betaling worden bezocht. De Sint-Servaasbasiliek is zeker de moeite waard om aan het lijstje van bezienswaardigheden in Maastricht centrum toe te voegen. Tijdens een begeleide stadswandeling door Maastricht komt u ook langs deze mooie kerk en langs de volgende bezienswaardigheid in ons lijstje.

De Markt van Maastricht

De Markt is een veelzijdige bezienswaardigheid in Maastricht. Het is een groot, bekend plein in het centrum van Maastricht waar al eeuwenlang warenmarkten plaatsvinden. Tot op de dag van vandaag worden er meerdere keren per week verschillende markten georganiseerd. Ook het middelpunt van de stad, het Stadshuis, bevindt zich op de Markt. Het Stadshuis is een gedateerd gebouw dat in 1684 is gebouwd en een carillon met 49 klokken bevat. De kans is groot dat wanneer u een rondje loopt over de Markt, u de klokken hoort luiden. Deze worden namelijk nog regelmatig bespeeld. Wilt u even bijkomen van al dat slenteren in de stad? Dan zijn er genoeg cafés, eetgelegenheden en terrassen waar u kunt genieten van een hapje of drankje.

Frontenpark

Het Frontenpark is ook één van de bezienswaardigheden in Maastricht centrum. Het Frontenpark is anders dan alle andere stadsparken. Het is een ruw stuk natuur midden in de stad, om precies te zijn in de achtertuin van het Sphinxkwartier. Naast dat u er de natuur kunt bewonderen, worden er regelmatig verschillende evenementen georganiseerd. Ook kunt u er “De Krul” bewonderen, een overblijfsel van de oude afrit van de Noorderburg. Dus wilt u even van rust genieten maar tegelijkertijd een bezienswaardigheid in Maastricht centrum bezoeken? Dan is het Frontenpark een zeer goed idee! Bezoek het Frontenpark tijdens een Rondleiding hoogtepunten Maastricht en Industrieel Erfgoed.

Enci-Groeve

De Enci-Groeve is één van de bezienswaardigheden in de omgeving van Maastricht die zeker niet vergeten mag worden. De Enci-Groeve ligt aan de Maaszijde van de Sint-Pietersberg en is een kalksteengroeve. In deze klaksteengroeve vindt onder andere de productie van cement plaats. De Enci-Groeve is een adembenemende plek om een wandeling te maken. Er is in 2017 dan ook een nieuw wandelpad gemaakt. Tijdens onze wandeltour kunt u langs de groeve afdalen en heeft u een schitterend uitzicht. U komt door het oude gangenstelsel en langs de waterplas van de groeve. Kortom: genoeg te zien, beleven en bewonderen!

De bezienswaardigheden in Maastricht bezoeken

Bent u van plan om de bovenstaande bezienswaardigheden in Maastricht te gaan bezoeken? Neem dan eens een kijkje op de website van Tickets2Cities! U heeft er namelijk rechtstreekste toegang tot vele activiteiten in Maastricht. Wij zorgen ervoor dat u voor de laagste prijs de leukste activiteiten kunt boeken. Zo kunt u tijdens uw stedentrip of dagje uit de stad pas echt op een bijzondere manier leren kennen. Boek bijvoorbeeld die leuke wandeltour door Maastricht. Op onze website kunt u gemakkelijk via uw smartphone boeken, zodat u zelfs nog onderweg uw bezienswaardigheid of activiteit kunt inplannen. Op deze manier voorkomt u teleurstellingen of veel te lange wachtrijen. We zijn 24/7 bereikbaar en hanteren een 24-uursannuleringsbeleid. Bent u benieuwd welke bezienswaardigheden in Maastricht u bij ons kunt boeken? Neem dan snel een kijkje bij ons aanbod!

Natuurlijk kunt u naast Maastricht ook nog in vele andere steden leuke bezienswaardigheden of activiteiten van ons vinden. Denk aan Amsterdam, Parijs, Barcelona en Londen. Bij ons vindt u de goedkoopste kaartjes voor uw favoriete activiteiten in verschillende steden!