Top 5 bezienswaardigheden Parijs

Ga terug

Parijs heeft alles in zich voor een geslaagde stedentrip of weekendje weg. Of u nu met kinderen, vrienden of een geliefde Parijs bezoekt, er is voor ieder reisgezelschap wat wils. Door alle mooie bezienswaardigheden in Parijs is de Franse stad na London de meest bezochte stad van Europa. Parijs wordt ook wel de stad van de liefde genoemd door haar romantische mix van architectuur, cultuur en kunst. Tickets2Cities geeft u graag meer duidelijkheid over welke bezienswaardigheden in Parijs u echt niet mag missen. Wij hebben daarvoor de volgende 5 bezienswaardigheden in de omgeving van Parijs op ons lijstje gezet.

  • Louvre
  • Seine
  • Arc de Triomphe
  • Disneyland Parijs
  • Eiffeltoren

Bezienswaardigheden omgeving Parijs

Hieronder geven we een overzicht van de leukste bezienswaardigheden in de omgeving van Parijs.

Het Louvre

Een van de grootste, oudste en bekendste musea ter wereld vindt u in hartje Parijs. Tussen de bezienswaardigheden in het centrum van Parijs herkent u het Louvre aan de metershoge glazen piramide die als ingang tot het museum fungeert. Eeuwenlang was het gebouw het paleis van de Franse koningen, maar in 1793 verhuisde Lodewijk XIV naar Versailles en werd het paleis in het centrum van de stad een museum. Het Louvre is het best bezochte museum ter wereld en de wachttijd kan daardoor oplopen tot drie uur. Geen zin om zo lang te wachten? Koop dan alvast online u ticket voor het Louvre. Wie alles wilt zien van het museum trekt hier de hele dag voor uit. Het museum heeft onder andere kunst uit de antieke periode van de Egyptenaren, Grieken, en de Romeinen. Maar het museum staat vooral bekend om haar uitgebreide collectie West-Europese beeldhouw- en schilderkunst vanaf de middeleeuwen tot 1848. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is het pronkstuk van het museum.

Seine

De beroemdste rivier van Frankrijk, de Seine, stroomt rechtstreeks door Parijs. De Seine stroomt 12,7 km als een rode draad dwars door de stad. De verschillende wijken van Parijs zijn met elkaar verbonden door een stelsel van 37 bruggen over de rivier. De bekendste en mooiste brug is "Pont Alexandre III" en is een van dé bezienswaardigheden in het centrum van Parijs die u langs de rivier tegenkomt. Een cruise over de Seine brengt u langs al deze mooie plekken en geeft u een uniek stadsgezicht vanaf het water. Voor stelletjes was het een romantische traditie om een slotje met hun initialen te bevestigen aan de Pont des Arts of Pont de l'Archevêché brug en de sleutel van het slotje in de Seine te gooien. Omdat het gewicht van de duizenden slotjes de bruggen te zwaar belast is het sinds 2015 echter verboden om hier nog een liefdesslotje achter te laten. Desalniettemin is een wandeling langs of rondvaart over de Seine nog steeds heel mooi omdat de rivier u langs alle bezienswaardigheden in het centrum van Parijs leidt.

Arc de Triomphe

De bekendste en langste winkelstraat in Parijs is Avenue Champs-Élysées. Aan het einde van deze straat vindt u een van de drukste rotondes van Frankrijk met in het midden de Arc de Triomphe triomfboog. Met een hoogte van 55 meter en een breedte van 45 meter is het bouwwerk een indrukwekkende verschijning in de stad. Deze imposante bezienswaardigheid in het centrum van Parijs kunt u gelukkig wel veilig bezoeken via een ondergrondse voetgangerspassage. Het drukke verkeersplein hoeft u dus niet over te steken. Napoleon Bonaparte gaf in 1806 opdracht voor de bouw van het monument als symbool voor de Franse militaire overwinningen. Aan de binnenkant en buitenkant van de triomfboog bewondert u daardoor mooie afbeeldingen en teksten die betrekking hebben op de Franse militaire geschiedenis. Met een ticket voor het dak van de Arc de Triomphe verschaft u zich toegang tot een spectaculair uitzicht over de Parijse straten.

Disneyland Parijs

Ervaar de magie van Disney in Disneyland Parijs! In het pretpark is genoeg te beleven voor jong en oud. In totaal zijn er meer dan 50 attracties, 60 winkels, 75 restaurants, en 8.000 hotelkamers. Ontmoet in Disneyland uw favoriete Disneyfiguren, neem een kijkje achter de schermen van Hollywood in het Walt Disney Studios Park en geniet van een van de 50 avontuurlijke attracties en achtbanen. Het grootste entertainment resort van Europa vindt u net buiten de stad en is goed combineerbaar met een bezoek aan de bezienswaardigheden in het centrum van Parijs. Laat kinderdromen uitkomen en regel nu alvast het transport en de toegang tot Disneyland Parijs.

Eiffeltoren

Last but nog least, de Eiffeltoren! De Eiffeltoren is één van de bezienswaardigheden in Parijs die niet kon ontbreken op ons lijstje. Wie aan Parijs denkt, denkt aan de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is dan ook het meest bezochte betaalde monument ter wereld. De Eiffeltoren staat symbool voor de bekroning van het industriële tijdperk en is vanuit overal in Parijs te zien. De gedetailleerde architectuur en het ontzagwekkende ontwerp van de 324 meter hoge toren zijn redenen genoeg om het iconische gebouw te bezoeken. Maar de meeste toeristen bezoeken de stalen constructie voor het indrukwekkende uitzicht over de stad vanaf een van de drie verdiepingen. Bespaar u de uren wachttijd voor een ticket naar het Parijse panorama, en koop vooraf een ticket naar de verdiepingen van de Eiffeltoren. Overdag en avonds is het uitzicht vanaf de toren spectaculair. Wanneer het donker wordt, wordt de Eiffeltoren verlicht met lampjes en laserstralen. Bovendien verandert de stalen constructie geregeld van kleur om aandacht te geven voor belangrijke Franse of wereldwijde gebeurtenissen.

Boek uw tickets voor Parijs bij Tickets2Cities

Parijs heeft prachtige bezienswaardigheden die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn. De stad is voor elk reisgezelschap geschikt. Voor koppels is een reis naar Parijs geschikt vanwege de romantiek van de stad, terwijl kinderen hun ogen uitkijken tijdens een bezoekje aan de bezienswaardigheden in de omgeving van Parijs. Voor of tijdens uw reis boekt u alle tickets via Tickets2Tickets. Tickets2Cities is namelijk dé aanbieder van tickets voor activiteiten en dagjes uit overal in de wereld. Tickets2Cities heeft een 24 annuleringsbeleid en laagsteprijsgarantie waardoor u verzekerd bent van een goede deal! Bekijk de website van Tickets2Citites voor verschillende activiteiten in Parijs. Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met de klantenservice.