Top 5 bezienswaardigheden Rotterdam

Ga terug

Rotterdam is dé havenstad in het westen van Nederland. De haven was dan ook voor een lange tijd de grootste en belangrijkste van Europa. Naast dat er in de haven van Rotterdam veel goederen worden vervoerd, is Rotterdam ook een echte toeristische trekpleister. Er zijn dan ook heel wat bezienswaardigheden in Rotterdam te bezoeken. Nadat de Rotterdamse binnenstad werd gebombardeerd in 1940, is de stad omgebouwd tot een moderne stad met vernieuwende architectuur. Ontdek Rotterdam in 90 minuten met een local of kies voor een paar bijzondere bezienswaardigheden in Rotterdam. Wij vertellen u welke zeker de moeite waard zijn.

Bezienswaardigheden omgeving Rotterdam

Hieronder geven we een overzicht van de leukste bezienswaardigheden in de omgeving van Rotterdam.

De Erasmusbrug

De Erasmusbrug is zeker wel de bekendste onder alle bezienswaardigheden in Rotterdam. De Erasmusbrug is samen met de Willemsbrug een brug over de Nieuwe Maas. De brug is vernoemd naar een Nederlandse humanist en priester genaamd Erasmus. Via de Erasmusbrug kunt u makkelijk verschillende bezienswaardigheden in Rotterdam bezoeken. De brug verbindt namelijk het noorden en zuiden van de stad. De Erasmusbrug is gemaakt van lichtblauw staal en heeft een constructie in de vorm van een zwaan. Velen noemen de Erasmusbrug dan ook wel “de Zwaan”. Wilt u genieten van een uitzicht over de gebouwen van Rotterdam? Dan is de Erasmusburg zeker één van de bezienswaardigheden in Rotterdam die op uw lijstje moet staan! Je zult er ook zeker overheen lopen tijdens onze bijzondere wandeltour door de stad.

De Euromast

De Euromast is één van de bezienswaardigheden in de omgeving van Rotterdam die u zeker niet mag missen. Het is dan ook de hoogste uitkijktoren van heel Nederland en niet te missen in de skyline van Rotterdam. Vanuit het uitkijkplatform heeft u een uitzicht van maar liefst 360 graden op een hoogte van 100 meter. Bij het uitkijkplatform is een Brasserie te vinden waar u kunt genieten van een hapje of drankje. Bent u een echte waaghals? Ga dan met een roterende glazen lift naar het hoogste punt van de uitkijktoren, dit is op zo’n 185 meter hoog. De Euromast is de enige attractie in heel Europa waar u van kunt abseilen. Ook is er vaak een gids aanwezig die u alles kan vertellen over de uitkijktoren en de stad. Kortom: de Euromast is dé bezienswaardigheid in de omgeving van Rotterdam voor de echte avonturiers.

De Delfshaven

De Delfshaven is één van de bezienswaardigheden in Rotterdam die nog stamt uit de tijd voor de bombardementen. Vroeger diende de Delfshaven als een haringvisserij en werd er jenever gedistilleerd. Tegenwoordig bestaat de haven voornamelijk uit historische grachtenpandjes, kunstenaarsateliers, jenevercafés, bierbrouwers en het Dutch Pinball Museum. Wilt u de Delfshaven in de zomer gaan bezoeken? Dan moet u de Palmentuin ook zeker niet vergeten! Dit is een pop-upterras op een van de meest prachtige plekken in de stad. Je kunt er genieten van drankjes, hapjes, entertainment, kunst en muziek. Ook zijn er workshops te volgen en exposities en events te bezoeken.

Museumpark

Het Museumpark is één van de kunstzinnigste bezienswaardigheden in Rotterdam centrum. Het Museumpark ligt op het voormalige landgoed van de familie Hoboken. Het park is ingericht door een stadsarchitect genaamd Witteveen. Aan de rivier van het park staat een monument dat gemaakt is voor Gerrit de Jongh, een oud-directeur van Gemeentewerken in Rotterdam. Er zijn in het park verschillende kunstwerken te vinden die ervoor zorgen dat het de vorm heeft gekregen van een openluchtmuseum. Dus wilt u natuur, kunst en rust bewonderen wanneer u naar Rotterdam gaat? Dan is het Museumpark een van de bezienswaardigheden in Rotterdam centrum die u zeker moet hebben bezocht.

Depot Boijmans Van Beuningen

De Depot Boijmans Van Beuningen is een kunstdepot van het Museum Boijmans van Beuningen. Het kunstdepot is één van de bekendste bezienswaardigheden in Rotterdam en is wereldwijd bekend. Het is dan ook het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het gebouw is 39,5 meter hoog en bekleed met spiegelende platen. Dit zorgt ervoor dat alles in de omgeving in verkleind spiegelbeeld te zien is. Op het dak kunt u een restaurant bezoeken en vier verschillende restauratieateliers binnenlopen. Het geeft u een kijkje achter de schermen van het museumwerk. Er worden dan ook verschillende bedrijfscollecties ondergebracht - een must-see voor echte kunstliefhebbers! Bent u een echte kunstliefhebber en wilt u meer kunst in Rotterdam leren kennen? Dan is de kunsttour door de stad een grote aanrader!

Bezienswaardigheden in Rotterdam bezoeken?

Wanneer u van plan bent om bezienswaardigheden in de omgeving van Rotterdam te bezoeken, is Tickets2Cities dé website voor u! Via onze website kunt u meer dan 300.000 verschillende activiteiten boeken waardoor u elke stad op een bijzondere manier kunt ontdekken. Een voorbeeld om een stad op een relaxte manier te verkennen is een bicycle tour. Via uw mobiel kunt u op onze website gemakkelijk activiteiten boeken, waardoor u zelfs vlak van tevoren uw activiteit nog kunt inplannen. Zo voorkomt u lange wachtrijen en teleurstellingen op locatie. Ook bent u altijd verzekerd van vervoer dankzij onze privé transfer. Wij garanderen u de laagsteprijsgarantie, hebben een meertalige klantenservice die 24/7 bereikbaar is en hanteren een 24-uursannuleringsbeleid. Wij zijn dé plek voor al uw stedentrips, dagjes uit en vakanties!