Tickets 2 Cities -

Wat is het Moco Museum?

Ga terug

Het Moco Museum is een museum gelegen in Amsterdam aan het Museumplein in de buurt van het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Ook ligt er een Moco Museum in Barcelona. Hier zijn veel internationale kunstwerken te vinden. In het museum in Amsterdam is voornamelijk moderne en hedendaagse kunst te bewonderen. Het is dan ook toegankelijk voor een zeer breed publiek, van jong tot oud. De naam Moco Museum is afkomstig van Modern Contemporary Museum wat lijkt op het MoMA, Museum of Modern Art, in New York. Waarom een bezoek aan het Moco Museum het waard is? En wat er allemaal te zien valt? Wij gaan het u vertellen!
 

Wat is er te zien in het Moco Museum?

Zoals we al zeiden is er in het Moco Museum voornamelijk moderne en hedendaagse kunst te bewonderen. Hiermee wordt kunst bedoeld die gemaakt is tussen 1860 en 1960. De kunst wordt voornamelijk “modern” genoemd omdat alle kunstenaren hun kunst niet meer hebben gebaseerd op de voorgaande stromingen. Bekende stromingen van moderne kunst zijn symbolisme, impressionisme, pop art en expressionisme. Ook zijn er verschillende vormen van contemporary art in het Moco Museum te zien, dit is alle kunst dat na de tijd van de moderne kunst is gemaakt. Moderne kunst laat vooral de schoonheid van dingen zien terwijl contemporary art de nadruk legt op de boodschap die moet worden overgebracht. Er zijn verschillende vormen van kunst te zien zoals schilderijen, maar ook beelden, voorwerpen en verschillende tentoonstellingen.

Moderne kunst en meer

Buiten dat er verschillende vormen van moderne kunst, beelden en exposities te bewonderen zijn wordt er nog veel meer gedaan in het Moco Musuem. Zo vindt er onder andere de aftrap van de Amsterdam Fashion Week plaats. Tijdens deze week wordt het museum veranderd in revolutionaire catwalk waar de nieuwe haute couture wordt gepresenteerd. Iets wat u ook echt niet mag overslaan in het Moco Museum is de Diamond Matrix. Dit is een digitale kunsttentoonstelling waarbij verschillende lichten, muziek en dans u door interactieve kunstwerken leidt. Als bezoeker kunt u dit op uw eigen manier verkennen en van reflecteren genieten. Er is in ieder geval genoeg te bewonderen en te ontdekken in het Moco Museum en zeker ook voor jonge mensen het bezoek waard. Neem vooral uw camera mee en zet uw mooiste glimlach op wat het het Moco Museum is een perfecte plek om toffe foto’s te maken! De kans is dan ook groot dat u het al eens voorbij heeft zien komen bij anderen op social media.

Moco Museum bezoeken

Naast dat u op de website van Tickets2Cities een toegangsbewijs voor het Moco Museum vooraf kunt reserveren hebben we nog meer. U kunt namelijk daarnaast nog een boottour door de kanalen van Amsterdam boeken waar u naast de kunstwerken van het museum ook andere werken van de bekendste kunstenaren kunt bewonderen. Zo kunt u makkelijk en voordelig de mooiste werken van de Nederlandse moderne kunst van bekende kunstenaren bewonderen en Amsterdam beter leren kennen.