Welke schilderijen hangen in het Rijksmuseum?

Ga terug

Het Rijksmuseum in Amsterdam is zo’n bezienswaardigheid in Nederland dat iedereen gewoon gezien moet hebben. Of u nu kunstliefhebber bent of niet, een bezoekje aan dit prachtige museum zou op uw to-do-lijst moeten staan. Het museum is gevestigd in een indrukwekkend pand dat ontworpen is door architect Pierre Cuypers. Maar niet alleen de buitenkant is indrukwekkend, ook van binnen is het Rijksmuseum betoverend mooi. Deze plek herbergt duizenden bijzondere en historische kunstobjecten. Een wandeling door het Rijksmuseum is een levendige ervaring langs deze bijzondere kunstwerken. Schitterende schilderijen in imposante gouden lijsten, schilderijen in allerlei kleuren en formaten en de meesterwerken van de meest beroemde schilders worden hier tentoongesteld. Met als ware pronkstuk uiteraard de Nachtwacht. Behalve deze schitterende schilderijen kunt u in het Rijksmuseum ook een bezoekje brengen aan de imposante Cuypersbibliotheek. Deze bibliotheek is de grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van ons land. U vindt hier alles over de werken in het Rijksmuseum. Maar waar het allemaal om draait zijn natuurlijk de schilderijen. Welke schilderijen hangen in het Rijksmuseum? Wij nemen u mee op een kleine tour langs de belangrijkste schilderijen van het Rijksmuseum.

Dit zijn de bekendste schilderijen van het Rijksmuseum

We beginnen onze tour langs de bekendste schilderijen van het Rijksmuseum. En dat zijn er veel. Beroemde schilderijen in het Rijksmuseum zijn onder andere de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, het zelfportret van Vincent van Gogh en het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Stuk voor stuk meesterwerken van de betreffende schilders en tevens de meest beroemde schilderijen van het Rijksmuseum. Met name de Nachtwacht is een verbluffend mooi schilderij dat de aandacht van velen trekt. Iedere moment van de dag is dit schilderij wel omringd door tientallen kunstliefhebbers en andere belangstellenden. De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn behoort niet alleen tot de bekendste schilderijen van het Rijksmuseum, het is tevens het grootste schilderij dat u hier zult vinden. Heeft u dit schilderij nog nooit in het echt gezien, dan zult u waarschijnlijk verstelt staan van de afmetingen van dit schitterende kunstwerk van Nederlands beroemdste kunstschilder.

Rembrandt schilderijen Rijksmuseum

De Nachtwacht is niet het enige schilderij van Rembrandt dat u kunt bewonderen in het Rijksmuseum. Andere Rembrandt schilderijen in het Rijksmuseum zijn onder andere ‘Het Joodse Bruidje’, ‘Zelfportret als apostel Paulus’, ‘De Staalmeesters’ en ‘Portret van Maria Trip’. Het ene schilderij is nog indrukwekkender dan het andere. Rembrandt was een ware meester in licht-donkercontrasten en wist dit op zeer bijzondere wijze aan zijn composities toe te voegen. Behalve Rembrandt schilderijen kunt u in het Rijksmuseum ook tekeningen en etsen van zijn hand bekijken. Door de jaren heen werden de composities van Rembrandt alsmaar dramatischer en het licht-donkercontrast dat hij als geen ander beheerste werd steeds sterker. Sta verstelt van de prachtige Rembrandt schilderijen in het Rijksmuseum en leer hem op bijzondere wijze beter kennen aan de hand van zijn composities. Wilt u meer weten over zijn leven? Stap dan in de voetsporen van Rembrandt van Rijn en laat u meenemen naar bijzondere locaties. Met onze ‘Amsterdam Rembrandt Private Walking Tour’ nemen wij u mee naar zijn voormalige woonhuis en atelier. Natuurlijk bezoeken we ook de Rembrandt schilderijen in het Rijksmuseum en leert u alles over het leven en het werk van onze trots van Nederland: Rembrandt van Rijn.

Schilderijen uit de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum

Natuurlijk bestaat het Rijksmuseum niet alleen uit schilderijen van Rembrandt. Zo zijn er ook andere topstukken uit de Gouden Eeuw te zien. Schilderijen uit de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum zijn onder andere ‘De Luitspeler’ van Hendrik Martensz. Sorgh, ‘Portret van een stel’ het bekende schilderij van Frans Hals en ‘Herberginterieur met een oude man’ van Jan Havicksz. Steen. Maar dit zijn nog niet alle schilderijen uit de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum. De Gouden Eeuw besloeg het grootste deel van de 17e eeuw en bracht vele talentvolle schilders naar voren. Rembrandt was hier één van. Maar ook Johannes Vermeer, Frans Hals, Jacob van Ruisdael en Jan Steen. Veel van de werken van deze schilders kunt u in het museum bekijken.

Nieuwe schilderijen Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is zo’n museum waar u nooit uitgekeken raakt. U kunt er gemakkelijk een hele dag ronddwalen en de vele pareltjes van kunstwerken bekijken. Regelmatig komen er nieuwe schilderijen in het Rijksmuseum, waardoor u nooit uitgekeken raakt. Of u nog nooit in het Rijksmuseum bent geweest of al talloze keren, het zal nooit vervelen. Het Rijksmuseum wordt ieder jaar bezocht door meer dan een miljoen mensen. Toeristen slaan het niet over, maar ook veel Nederlanders bezoeken het museum met enige regelmaat. Daarom kunnen er vaak lange rijen ontstaan bij de kassa’s. Wilt u deze lange rijen overslaan en direct kunnen genieten van het prachtige museum en haar beeldschone kunstwerken? Koop dan van tevoren uw tickets bij Tickets2Cities. Met onze ‘Private Skip the Line Rijksmuseum’ kunt u gemakkelijk en snel online kaartjes kopen zodat u direct door kunt lopen en lange wachtrijen kunt vermijden. Op onze website kunt u voor allerlei bezienswaardigheden in Amsterdam tours en kaartje boeken zodat u niets mist van de stad en deze op bijzondere wijze leert kennen. Behalve voor bezienswaardigheden in Amsterdam kunt ook kiezen uit andere Nederlandse steden. Maar ook voor kaartjes en tours in onder andere Berlijn, Praag, New York en Parijs bent u bij Tickets2Cities aan het juiste adres.